Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΗΜΕΡΑ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 54 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΑΟΚ

Ανεκαθεν η ιστορία και η βίος πολιτεία του ΑΟΚ είναι γνωστά σε όλους τους κωφούς ανά της επικράτειας . Οι νίκες πολλές κι μεγάλες που έγιναν στο παρελθόν κι στο παρόν , προβλέπεται το ίδιο κι στο μέλλον.
Νίκες στους παγκόσμιους αγώνες κωφών (σήμερα deaflympics)... επικές.
Νίκες στους βαλκάνιους αγώνες ... μεγαλειώδες
Ο ΑΟΚ έδωσε τα ηνία στη Ελληνική ομοσπονδία Αθλητισμού κωφών το 1988 ( μεσώ της ΟΜΚΕ) .
Ο Αθλητικός Όμιλος Κωφών όπως είναι το πλήρες όνομα και εν συντομία ΑΟΚ ιδρύθηκε στις 31 Μαΐου 1959 από μια παρέα κωφών που αγαπούν το αθλητισμό και επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στις μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού κι τους αγώνες του εσωτερικού.
Στο πλαίσιο της διάδοσης "υπάρχουμε κι μπορούμε" μεσώ της συμμετοχής στα κοινά του εσωτερικού  και στο πλαίσιο  "δικαίωμα στο όνειρο " στο εξωτερικό  , περάσαν πολλά χρονιά και σήμερα ο ΑΟΚ πρεσβεύει ότι υπάρχει κι διεκδικούμε ότι μας αναλογεί.

Στο τουρνουά των βετεράνων που έγιναν στη μακρινή Πολωνία , σαν διοργάνωση υπάγεται πλέον  της παγκόσμιας ομοσπονδίας καλαθοσφαιρισης κωφών κι πήρε την δίκη του αίγλη και αναγνώριση.
Ο ΑΟΚ μεσώ του Χάρη Γιαννόπουλου , οποίος αγαπούσε κι λάτρευε να παίξει μπάσκετ - στους deglympics στο ταιβαν ο Χάρης Γιαννόπουλος ήταν σημαιοφόρος της εθνικής ολυμπαικης αποστολής κωφών αθλητών ,  οποίος έφερε σε επαφή όλους τους παλαίμαχους καλαθοσφαιριστες και μαζί με το Πρόεδρο Σωτηροπούλου κι Γραμματέα Κορδονουρη συντονίσαμε κι καταφέραμε να συμμετέχουμε στο τουρνουά που ονομασία του είναι :15th DIBF International Deaf Veterans Men Basketball Tournament .
Οι παλαίμαχοι παίχτες ήταν

  4. ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  5. ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
  6. ΒΑΣΙΛΕΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 
  7. ΣΟΦΙΚΙΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ (αρχηγος)
  8. ΓΚΑΝΑΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  9. ΜΠΟΥΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ
10. ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΤΑΚΗΣ
11. ΝΤΙΚΟΥΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
12. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
13. ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
14. ΟΥΡΔΟΥΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
15. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με τους παραπάνω ήρωες παλαίμαχοι άφησαν στην άκρη τα οποία προβλήματα (οικονομική κρίση μας χτυπάει ακόμα) και στο όνομα τους αθλήματος που αγαπάμε , στο όνομα του ΑΟΚ που πρεσβεύουμε συμμετείχαμε.
Ο σκοπός της συμμετοχής μας ήταν η επέτειος των 54 χρόνων για το ΑΟΚ , κι 21 χρόνων για το άθλημα Καλαθοσφαιρισης (πρώτη συμμετοχή της εθνικής ανδρών το 1992 στο μακρινό Ισραήλ -ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ ) .
Είχαμε την ευκαιρία να δούμε τους παλιούς αντιπάλους μας κι σήμερα φίλοι πλέον .

Στα πηγαδάκια του ξενοδοχείου όλοι έλεγαν η Λιθουανία του 1992 που ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά την διάσπαση της τότε εναιας σοβιετικής ένωσης έγινε πρωταθλήτρια , όλοι στη άκρη του ματιού τους έβλεπαν το ΑΟΚ (ήμουν εγώ ο γράφων παροντας) κι έλεγαν να πάρουμε την θέση που πήραμε το 1992...
Η αφρόκρεμα του 1992 , εξωπραγματικη Λιθουανία (πολλοί παίχτες της άνηκαν στη εναια σοβιετική), η τρελλη Σλοβενία , το πολεμικό Ισραήλ  .. ήταν όλοι στη πολώνια.

Τελικά αποδέχτηκε ότι η Ελληνική ομάδα με ελληνες του 1992 ήμασταν καλύτεροι άλλα άτυχοι διότι πήραμε την 11η θέση  , σήμερα μετά από 21 χρονιά με ίδιους πάνω κάτω αντιπάλους αθλητές , υπερισχυησαμε κι κατακτήσαμε την 1η Θέση του τουρνουά της Πολωνίας.

Βεβαία μας βοήθησαν κι η γενιά του 1996 , η γενιά του 2000 , η γενιά του 2002 .
ΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΥΠΕΡΟΧΟΙ.

Ο ΑΟΚ σας καλεί όλους την παρασκευή να δείτε από κοντά τους νικητές - μαχητές κι να δείτε από κοντά το κύπελλο που σηκώσαμε, το κυπελο ήταν βαρύ για την ηλικία μας κι μας βοήθησαν οι νεότεροι που ήρθαν στο αεροδρόμιο να μας βοηθήσουν να μεταφερθεί το κύπελλο στο ΑΟΚ.

σας ευχαριστούμε όλους και σας περιμένουμε την παρασκευή στο ΑΟΚ


τα αποτελεσματα των αγωνων : 

  1. ΑΟΚΩΦΩΝ ΕΛΛΑΣ -ΚΙΕΒΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ 56-41  (ΑΓΩΝΑ ΟΜΙΛΟΥ )
  2. ΑΟΚΩΦΩΝ ΕΛΛΑΣ - ΛΟΥΜΠΙΝΙΑΝΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ 42-31  (ΑΓΩΝΑ ΟΜΙΛΟΥ ) 
  3. ΑΟΚΩΦΩΝ ΕΛΛΑΣ - ΜΕΤΕΟΡ ΦΙΝΑΛΔΙΑΣ 47-34  (ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ -8ΑΔΑ)
  4. ΑΟΚΩΦΩΝ ΕΛΛΑΣ -ΒΙΛΝΟΥΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ 45-37 (ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ - 4ΑΔΑ)
  5. ΑΟΚΩΦΩΝ ΕΛΛΑΣ- ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΙΣΡΗΛ 50-40  (ΤΕΛΙΚΟΣ) 
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 
πρωτου σκορερ : ΓΚΑΝΑΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
περισσοτερα τριποντα : ΓΚΑΝΑΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
Καλυτερου παιχτη (mvp) : ΓΚΑΝΑΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

καλυτερη πενταδα : ΓΚΑΝΑΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
                             ΝΤΙΚΟΥΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ



Όλη ομάδα αφιέρωσε το κύπελλο στους : 

  1. ΑΟΚ για την γιορτή της επέτειο των 54 χρόνων
  2. Γρήγορη Σοφικιτη για το πάθος του για την Νίκη
το Κυπελο στο ΑΟΚ 

Συμβάλλοντες στη Νίκη του ΑΟΚ 

ανάπαυση για να "σηκώσουμε" το πολυπόθητο .. 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου